Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Een feest organiseren doe je zo!

Ben jij binnenkort jarig of heb je iets anders te vieren? Dan hoort daar natuurlijk een feest bij! Een feest kan verschillen van een knus onderonsje in de woonkamer tot een grote locatie met een goed gezelschap. Hoe je een feest organiseert lees je in onderstaand artikel.

Gastenlijst en locatie

De gastenlijst bepaalt de hoeveelheid mensen, leeftijd en samenstelling van de groep genodigden. Hierop kan een feest aangepast worden of hier moet ten minste rekening mee gehouden worden. Bij een familiefeest zijn bijvoorbeeld ook opa’s en oma’s aanwezig, voor hun is comfort erg belangrijk. Zorg voor een leuke groep waarvan jij denkt dat ze goed samen kunnen.

De locatie moet genoeg plek bevatten voor het aantal gasten en makkelijk bereikbaar zijn. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer moet niet te lastig zijn en ook moet er rekening gehouden worden met parkeergelegenheid bij het geven van een feest van een groter kaliber. Zorg dat de locatie aan verschillende voorzieningen voldoet en dat er genoeg tafels en stoelen aanwezig zijn, indien gewenst.

Budget

Wat het allemaal mag gaan kosten is erg belangrijk van te voren te beslissen. Zorg altijd voor een kleine buffer in je budget voor onvoorziene kosten. Van het budget moet een locatie worden betaald, de uitnodigingen worden gemaakt (kan ook digitaal), eten en drinken worden ingekocht, een eventueel geluidssysteem en dj en nog veel meer! Vanuit het budget kan je pas kijken naar extra’s als decoratie, een spetterende entree met een ballonnenboog of een extra sfeermaker op de dansvloer zoals een party light.

Eten en drinken

Aan de hand van de samenstelling van de gasten en het tijdstip van het feest kan het eten en drinken worden bepaald. Overdag kan je kiezen voor verschillende lekkere broodjes en kleine hapjes. In de avond is een buffet op zijn plek en richting de late avond/nacht kan er gedacht worden aan bittergarnituur, kleingesneden quiche en chips en nootjes.

Qua drinken moet er gedacht worden aan genoeg water, frisdrank en een paar alcoholische dranken. Wijn en bier doen het altijd goed maar ook cocktails en gin tonics zijn vaak erg in trek. Als je de gasten een lekker koud biertje wilt aanbieden van de tap is een biertap huren een goed idee. Dit zal zeker gewaardeerd worden bij de bierdrinkers!

Aankleding

De aankleding van de feestlocatie bepaalt de sfeer en zorgt voor veel gezelligheid. Bij een themafeest is veel decoratie gewenst om het thema goed door te kunnen voeren. Er kan gedacht worden aan slingers, ballonnen en foto’s. Zorg voor een leuke aankleding en denk ook aan genoeg zitgelegenheid. De gasten willen vaak ook even rust kunnen nemen en rustig hun hapje kunnen eten en praten met anderen.

Contactgegevens

T. 078-2049292
E. info@partytentverhuur-drechtsteden.nl
Zirkoon 202
3316 KD, Dordrecht
KvK: 56222432
BTW: NL 852028076B01