Je zult nu misschien denken: “Wat een gekke vraag, je huurt sowieso toch een partytent omdat het gaat regenen? Dan ga je er toch niet vanuit dat hij lekt?”. Klopt helemaal, maar als ze echt veel regenval opgeven dan kan het zijn dat tussen de gaten en de kieren door alsnog water naar binnen komt. Wij geven je 3 tips om dit te verhelpen.
Het geheim ligt misschien wel allemaal in het opzetten van een partytent. Het per ongeluk omdraaien van de wanden of het niet goed vastmaken van de wanden kan namelijk al leiden tot wateroverlast. De eerste tip die wij jullie kunnen meegeven is dan ook om dit te controleren wanneer je de tent gaat opbouwen. Zorg dat het dak van de tent altijd over de wanden heen wordt geplaatst, zodat het water niet tussen het dak en de wand alsnog via de binnenzijde naar beneden kan lopen.
Zorg er ook voor dat in de hoeken van de tent altijd goed bevestigd worden met elastiek zodat deze niet los zitten. En wanneer het kan, rits de wanden aan elkaar of aan het tentdak vast. Dit voorkomt weer mogelijke gaten. En de laatste tip wat betreft het opzetten, zorg altijd dat de haringen vast zitten wanneer ze slecht weer op geven.
De tweede tip die we je mee willen geven is het plaatsen van een extra vloer wanneer het regent. Het kan namelijk zijn dat je tent staat op gras of steen. Vaak wilt de regen dan onder de wanden doorlopen. Met gras wordt het dan heel drassig en met steen kunnen er plassen ontstaan. Door het gebruik van een extra vloer door middel van vlonders of vloertegels kan je dit ongemak voorkomen. Dan blijft je vloer droog, omdat het water onder de vloer heen loopt.
We doelen hier niet op de gootjes die je om je tent heen schept. Dit kan je doen, maar we snappen dat het niet een heel goed plan is om je hele tuin op de schop te nemen, dan kan je beter voor een extra vloer gaan. Waar wij op doelen is het volgende: wanneer je twee tenten huurt of in je bezit hebt en deze naast elkaar zet, dan stroomt hier water tussendoor. Dit is niet fijn, want dan wordt de binnenzijde van de partytent alsnog zat. Vervolgens lopen mensen niet meer van de ene naar de andere kant van de tent, omdat ze bang zijn voor een nat pak. De oplossing hiervoor is het gebruik van watergootjes. Dit zijn speciale gootjes die je tussen twee tenten kan plaatsen waarin het water kan stromen naar de rand van de partytenten. De meeste huurders weten hier niet van maar meestal zijn de verhuurders in het bezit van deze watergootjes. Wanneer je dus twee tenten huur en deze tegen elkaar wil plaatsen, vraag dan altijd naar een extra watergoot zodat je geen last hebt van wateroverlast!